Have an account? Log in or

Activitats educatives adicionals

Estimulació auditiva i musical.

?

 

 

 

 

L’objectiu és desenvolupar la sensibilitat i el ritme, permetre compartir i expressar vivències, sensacions i emocions.

L’educació musical temprana aporta al desenvolupament de la intel·ligència i d’algunes habilitats com l’auto disciplina, la paciència, la sensibilitat, la coordinació, el treball en equip i la capacitat per memoritzar i concentrar-se.

Treballem a través de la música i la manipulació d’instruments per descobrir el ritme, el silenci i la musicalitat. Amb l’educació de l’oïda pretenem estimular en el nen el seu aparell auditiu, a fi d’anar-lo fent sensible a tot el que sigui so. Per això treballarem dos aspectes pràcticament alhora: el descobriment i el coneixement de l’existència i la importància del so i del silenci.

Oferim cançons adeqüades a l’edat i al moment per jugar o bé per relaxar i dormir.

?

 

 

Expressió Corporal- Psicomotricitat

L’aprenentatge del nen a la classe d’expressió corporal té com a principal característica la globalitat. Les estructures motrius apareixen unides a les cognitives i a les emocionals. El que més agrada als nens és jugar i el treball que realitzem es basa en joc:

Joc sensorial-motor

A través de circuits molt variats, complerts i segurs aprenen a conèixer i a dominar millor el seu cos i a adquirir major autonomia i seguretat en ells mateixos.

Joc simbòlic

El nen expressa tota la seva emoció a través del gest com la mirada, el llenguatge, la postura i la mímica. Tot això els permet relacionar-se i comunicar-se millor amb el món exterior.

Temps de descans

Aprenen tècniques de relaxació i de respiració per tal de desenvolupar una personalitat més serena i harmònica.

Psicomotricitat

Seguretat en els seus moviments.

El desenvolupament psicomotor pren gran importància durant els primers anys de vida, els infants van aprenent i adquirint seguretat en els moviments i posicions. És per això que al recolzament d’expressió corporal se li dóna tanta importància dins del nostre programa educatiu.

Permet al nen a explorar i investigar, superar i transformar situacions de conflicte, enfrontar-se a les limitacions, relacionar-se amb la resta, conèixer i oposar-se a les seves pors, projectar les seves fantasies, viure els seus somnis, desenvolupar la iniciativa pròpia, assumir rols i gaudir del joc en grup, i a expressar-se amb llibertat.

 

Aprenem jugant

 20150527_115659 (2)20150513_115350 (2)

Massatge infantil

El Massatge Infantil és una tècnica antiga (l’art tradicional Xantala) aplicat als infants des de que neixen, per estimular els seus sentits i transmetre afectivitat a través de la pell. Són molts els beneficis que poden rebre els nens i pares, per mitjà d’aquesta pràctica contrastada al llarg del temps.

?

?

?

?

 

A nivell fisiològic, es veuen afavorits:

Sistema nerviós

La pell és el sistema de comunicació més potent que té un nadó. El sentit del tacte és el predominant, fins als 12 anys, a l’hora de rebre informació.


Sistema hormonal.

Reducció de l’hormona ACTH i les catelocamines, associades amb l’estrés. Alliberament d’endorfines, oxitocina i prolactina.


Sistema immunològic

Una situació de tranquil·litat en manté l’equilibri i el millora.


Sistema gastrointestinal

Durant els primers mesos, el massatge ajuda a madurar-lo i, posteriorment, el regula. En casos de còlics o gasos, ajuda a disminuir les incomoditats i el dolor.


Sistema respiratori

El massatge al pit, esquena i espatlles ajuda a millorar-lo.


Sistema circulatori.

A més aport d’oxígen, més neteja de la sang. Els moviments de buidat venós, ajuden al retorn de la sang al cor i tenen un efecte tonificant, i els d’entrada ajuden la sang a arribar a les extremitats i relaxen.


Sistema linfàtic.

Els massatges ajuden a drenar-lo suaument.


Sistema muscular.

Relaxa i tonifica la musculatura. Disol nusos de tensió física i emocional acumulades.

 

Col.laboració Projecte GàmbiaProyecto Gambia

Diu la dita que “els amics dels nostres amics són els nostres amics” i com és probable que hagis arribat a nosaltres a través d’algun amic comú, des d’avui també tu pots considerar-te “AMIC DE GÀMBIA”.561497_327783120663320_1394941297_n480925_10150828206748736_1756011268_n1551631_531430983631865_1961447086_n